Que es?

INDÍGENES adj.: Que és originari del país (regió) on es troba.

Tot sent tan nombrosos en aquesta terra, als vinyaters de terres catalanes, als «indígenes», els faltava un lloc de trobada comú, a nivell local, per tal de no veure’s més obligats a exiliar-se per a parlar dels seus vins!

INDIGÈNES va néixer de la voluntat de crear un esdeveniment major a Catalunya Nord, dins un esperit obert, lluny de tot sectarisme. El saló acullels professionals i els particulars entorn de 90 productors de les Catalunyes i d’Occitània, tots preocupats pel vivent a la vinya com pel celler, a l’entorn del vi natural. Aquest darrer sent, per essència, el producte d’un intercanvi entre l’home i la natura.

INDIGÈNES, és ben segur el nom donat als llevats naturalment presentsen el raïm (la base del vi) i en el celler, els que seran els únics en haver fermentat dins els vins presentats al saló. Unes bones bestioles, ni culturistes, ni stakhanovistes, que treballenamb valentia (no suficientment, algunes són meridionals!) per al nostre plaer i la nostra salut.

INDIGÈNES, és igualment el nom del primer bar a vins naturals de Perpinyà, que va ser creat pel nostre enyorat amic Christophe Albero, desaparegut massa aviat, a principis del 2016.

INDIGÈNES, és unafilosofia que adopta l’ètica i els temes preuats per Slow Food: el bo, elneti el just. Bo per al gust, net per a la planeta, just per alvinyater i el consumidor. Els productors presents comparteixen el compromís de defensa de la natura, la salvaguarda de la biodiversitat, la promoció d’un món pagès autèntic.

INDIGÈNES, és una innovació històrica i cultural, 804 anys després de la Batalla de Muret queva allunyar irremeiablementels seus cosins de llengua, de cultura, de clima, de paisatge, de manera de viure: els catalans i els occitans. Per fi un esdeveniment que reuneixels que han conservat malgrat el pas dels segles un lligam comú fort, gràcies als vins dolços, gràcies als garnatxes, les carinyenes, els macabeus I altres malvasies… La vinya i el vi no coneixen fronteres!

29 & 30 d’abril 2018
Església dels Dominicans, Perpinyà